Ciaooo A Tutti!

Questo è il mio blog italiano

16 Aralık 2011 Cuma

DOKTOR NIU
Arabamı henüz park etmiştim ki siyah gözlüklü, saçları tıraşlı bir tip karşıma geçti ve kendini tanıttı: Doktor Niu, aileler için teknolojik güncelleme danışmanı.(...)
Nezaketinden ve konuşmalarından etkilenerek bir danışmanlık anlaşması imzalıyorum. Hemen yapmaya koyulalım, diyor Doktor Niu, hayatınız iyileşecek ve yeniden modern hale gelecek.Arabanızdan başlayalım, gülünç ve modası geçmiş eski bir model. Ama sadece üç yaşında, diyorum. Yeni ekonomide üç sene üç yüzyıldır, diye açıklıyor.Arabanızın yol bilgisayarı, filmli camları, altimetresi ve anti-geyik süspansiyonu yok. Fakat iyi çalışıyor, diyorum. Reklamları izlemediğiniz anlaşılıyor, diyerek gülüyor Doktor Niu. ‘Çalışmak’ ile kastettiğiniz nedir? Araba çalışsın diye değil, göstermek, sergilemek, hakkında arkadaşlarla konuşmak için yapılmıştır, çalışabilir olması isteğe bağlıdır. Böylece üç saatten daha az bir zaman içinde oniki kişilik büyük mavi yumurta türünden yeni bir arabaya sahip oluyorum. Ne yazık ki bizim aile üç kişilik. (...)
Öbür gün kendini tekrar tanıtıyor Doktor Niu, ve bahçenin güvenlik sistemini hırsızları boğan çok gelişmiş yeni bir güvenlik sistemi ile değiştiriyor. Ve kafasını sallayarak hala eski videokaset kaydedicili eski bir televizyona ve eski bir playstationa sahip olduğum için beni azarlıyor. Hepsini geçen sene aldım diye karşı çıkıyorum. Yeni ekonomide bir senenin bir yüzyıl olduğunu tekrar açıklıyor ve hemen bana pokemon oynayabildiğiniz, DVD’de film izleyebildiğiniz ve müzik dinleyebildiğiniz bir playstation 2 aldırıyor, kısacası video oyun hastası oğlumu, sinema tutkunu karımı ve Beatles’i çok seven bendenizi birbirimize düşürmek için yapılmış mükemmel makinayı.
Güçlendirilmiş kapı yeni alarm sisteminin çalışamasını engelliyor diye çilingiri aramaya koyuluyorum, fakat Doktor Niu telefonu elimden hızlı çekip alıyor. Utanmıyor musun? diyor.Bu cep telefonu acayip eski bir model, tuğla gibi ağır, kızılötesi bağlantısı yok, wap’ı yok, sesli komut sistemi yok, çevirimiçi oyunları yok.Ama daha iki ay önce aldım diye yakınıyorum.Ayrıca çok da iyi arama yapılıyor, diyorum. İki ay içinde telefonlar işlevlerini muazzam ölçülerde değiştirdiler, diyor Doktor Niu. İnternete bağlandıktan, fax gönderdikten, dokuzyüz kişilik telefon rehberini doldurduktan, maç biletlerini aldıktan ve yılan oynadıktan sonra hala telefon etmeye vaktiniz kalacak mı diye düşünüyorsunuz? (...)
(Stefano Benni’nin Doktor Niu’sundan)
Powered By Blogger